måndag 30 december 2013

Ett växthus i Bruzaholm

En fotoutflykt med Huskvarna Fotoklubb tog oss till Bruzaholm härom dagen. Orten ligger ett par mil öster om Eksjö. Vi gjorde flera stopp för fotografering. På ett ställe fick jag syn på en fin byggnad som visade sig vara ett växthus.
 

Byggnaden ser nästan ut att vara byggt på 1960-talet och inuti fanns gott om vissna växter.Lite svårt att se genom rutan.

Växthuset är nog en tillbyggnad på en äldre smedja eller verkstad av något slag. Varför annars den gigantiska skorstenen?

Trappan ner mot baksidan var täckt med tjock mossa och små växter.


Värmde man upp skorstenen genom att elda i luckan? Det måste varit ett jättejobb i så fall. Det är ju inte direkt någon kakelugn. Någon som vet?

Tittade in i dörrens fönster och det såg ut som någon slags verkstad.Hade gärna kommit in här.
3 kommentarer:

  1. Hej Kerstin! Tillbringande nästan 10 dagar i Eksjö i samband med O-ringen 2009 (som arrangör). Var i trakterna av Bruzaholm, men var i ett naturreservat. Ser nu vad jag missade... Gillar den första bilden mest då den ger mig mest övergivetkänsla. Till detta bidrar den lite dramastiska himlen en hel del och årstiden som orsakat det vissna gräset. Även bilden på trappan har något extra. Gott Nytt År! /Ulf

    SvaraRadera
  2. Tack för fina kommentarer! Det kommer mer bilder härifrån. Det fanns så mycket. Sorgligt egentligen. Kommer ihåg att O-ringen gick i Eksjö. Flera av mina bilkårskompisar var där som chaufförer.

    SvaraRadera