måndag 9 september 2013

Håksbergs vackra betong

För ett bra tag sedan, närmare bestämt i mars i år, stannade jag till i Håksberg, strax norr om Ludvika på väg hem från Borlänge. Jag hade sett en mycket speciell byggnad när jag passerat med Bergslagsbanan tidigare och det här vill jag se mer av när jag nu hade chansen.

Jag hade turen att träffa på några trevliga killar som hade sin verksamhet där och jag hade förmånen att bli visad runt inne i den gigantiska betongbyggnaden. Jag försökte hinna med att fotografera både med kameran och mobilen och tänkte att hit måste jag igen.

Det har ännu inte blivit av, men här är några bilder därifrån som jag äntligen publicerar. Det ser öde ut men det är det inte, utan här pågår verksamhet även om gruvan är nedlagd.

Jag fascinerades av de vackra färgerna när dagsljuset reflekterades i betongen.


Duvor fanns det gått om. Här inne var färgerna riktigt fina.


Min guide på väg nerför trapporna.

Absolut högst upp var vi. Jag fick berättat för mig att byggnaden ska rivas och att gruvdriften ska starta igen fast strax bredvid. Hoppas jag hinner hit igen innan dess.2 kommentarer:

  1. Har ännu inte fotograferat några övergivna gruvor, men det ser spännande ut. Fina färger och spännande bildvinklar! /Ulf

    SvaraRadera
  2. Tack Ulf! Det var första gången jag var där. I det här huset var själva bearbetningen, gruvan var en liten bit bort. Skulle gärna komma dit också.

    SvaraRadera